Doorsnee zwaardere vliegtuigpassagier kost goudgeld, of levert ‘t op?

Dikke mensen in een vliegtuig

Probleem voor luchtvaartmaatschappijen: dikke mensen

We werden een keer met het fenomeen ‘overgewicht’ geconfronteerd toen we in een vliegtuig in wilden checken voor een lang weekeinde in de winter met wat leuke diners en activiteiten. Veel spullen mee dus. Met twee personen iets van 20kg overgewicht, dat tikte aan! We konden wat schuiven met handbagage (die mocht om duistere redenen ineens groter en zwaarder zijn) maar het hield niet over. Laten weten dan Liz de afgelopen twee jaar 20kg lichter was geworden hielp ook niet. Bij de paspoortcontrole stonden we vervolgens met een deelnemer van de Sterkste Man van Europa. Niet de lichtste en hij hoefde niet te betalen… en dan blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Amerikaan tussen 1960 en 2002 ruim 10kg zwaarder is geworden. En dat een doorsneepassagier die 5kg zwaarder wordt de luchtvaart EUR214 miljoen extra gaat kosten (prijsniveau 2004). Passagiers meer laten betalen is lastig dus pak de mensen maar die meer meenemen…

Toch is het interessant – omdat de luchtvaart niet kijkt om iets te doen aan het fenomeen ‘dikke mensen’. Ze schrapen een kilootje af van de trolley en een paar gram van de fleecedekens. Maar de gewichtige mensen: daarmee doen ze niets. Terwijl dat een schitterende markt is. Een die groeit, en waar leuke businessmodellen bestaan die ervoor kunnen zorgen dat de inkomsten flink kunnen stijgen terwijl het gewicht van de passagiers afneemt. Dat noem je een win-win situatie.

Advertisements

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Economy, Health. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s