Healthcare moet meer naar preventie

Het Amerikaanse healthcare systeem moet op de helling. Eric Dishman vergelijkt het met een ouderwets apparaat dat nu wel alle eigentijdse taken moet uitvoeren. De bottom line van de 16 minuten durende presentatie is de moeite waard en ook naar Nederland en België te vertalen. De gezondheidszorg moet dichter bij de mensen komen te staan en tegelijkertijd meer aan preventie werken. Alleen dan is het geschikt om ook in de toekomst te blijven functioneren. Van een instituut naar een vriend, van curatief naar (werkelijk) preventief. Van voor de mensen naar met de mensen.

Het is daarmee ook duidelijk, en in de video wellicht niet gezegd, dat de mensen zelf meer verantwoordelijkheid en inzet moeten tonen om aan zichzelf te denken. Dat kan ook worden verbeterd!

Advertisements

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Health. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s