Portfolio people en vrij denken

Het is een traditie. Je deed een goede opleiding, kreeg een diploma en ging werken bij een groot bedrijf. Na 40 jaar kreeg je een lintje en met 65 ging je met pensioen. Wat is daarvan over? Wie gaat er na de studie werken in het verlengde van de opleiding? Wie maakt vier decennia vol bij een bedrijf, zelfs als je overnames waar je wordt meegenomen meetelt? Kun je nog met 65 met pensioen en kun je dan echt genieten van het leven?
Mensen zullen vaker meer dan een rol hebben, bij of voor meerdere bedrijven, of voor zichzelf. Flexibeler werken en leven, ook voor het ‘pensioen’. Want voor kwaliteit van leven kun je niet meer wachten op die tijd. Je organiseert het eerder maar moet er wel over nadenken. Zie het als een portfolio. Dat is de toekomst, gesteld dat je uit de traditionele hokjes kunt komen.

Advertisements

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Economy, Networking. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s