Onderzoek: medicijnbeleid schiet doel voorbij

Streetlight corbel "De Apothekers" b...

Image via Wikipedia

Een onderzoek van Roland Berger wijst uit dat de politiek om bij patentloze medicijnen de verzekeraar te laten beslissen over het verstrekte product op termijn averechts gaat werken. Hoewel de prijzen van dergelijke producten met 85% zijn gedaald betekent het dat apothekers en pharmaceuten (die het onderzoek hebben ingezet) in de portemonnee worden geraakt. Daarnaast is het minder aantrekkelijk om nieuwe medicijnen snel in Nederland te introduceren, wat gezondheidswinst en kostenbesparingen door minder ziekenhuisbezoek op termijn reduceert.

De quote van het rapport richt zich overigens niet op preventieve middelen, die buiten de pharmacie (voorgeschreven geneesmiddelen) vallen. Die kunnen de kosten van de zorg nog verder terugbrengen en bieden ook in economisch opzicht perspectieven. Dat moeten de apothekers (als laagdrempelige ondernemers) waarschijnlijk nog ontdekken.

Advertisements

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Economy, Health and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s