Zwaarlijvigheid door teveel omega-6

Onderzoek in Frankrijk wijst uit dat zwaarlijvigheid gevolg kan zijn van te veel omega-6. Dat is in ons dieet namelijk in de loop der jaren met 250% gestegen terwijl de inname van omega-3 juist met 40% is afgenomen. Dit dieet blijkt ook effect te hebben dat volgende generaties dikker worden. Daarom is gebruik van meer omega-3 verstandig, net als het verminderen van omega-6. Dat laatste zit vooral in vlees van dieren die veel mais krijgen en daarmee in melk, eieren en kaas. Probeer dat om die reden te vermijden. Ander neveneffect van meer omega-3 is dat je algehele gestel beter wordt. Dat is namelijk een natuurlijke ontstekingsremmer, terwijl omega-6 infecties juist bevordert.

Advertisements

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Health, Research and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s