De 9, nee, 10 manieren om verkeerd af te vallen

Typical shopping center food court vendor layo...

Image via Wikipedia

Er zijn veel blogs en veel adviezen over afvallen. Die zijn ook erg populair. Het is soms wel handig om even te zien wat je niet moet doen, en daar helpt het lijstje van GezondheidsNet bij: Verkeerd afvallen: 9 valkuilen. In trefwoorden vind je ze hieronder:

  1. Geen plan hebben: voor alles waarmee je vooruit wil komen dodelijk
  2. Het jojo-effect: niet te snel af willen vallen omdat dan vet op vet gaat stapelen en je na de poging weer snel aankomt
  3. Te weinig eten zet je lichaam in een spaarstand en als je weer gaat eten gaat het snel reserves opbouwen: je wordt dik.
  4. Niet bewegen
  5. Alcohol drinken
  6. Vitaminetekort oplopen: je eet minder dus je krijgt ook vitaminen en mineralen binnen. Die heb je nodig dus die moet je aanvullen of minstens in de gaten houden
  7. Stoppen met vet. Je hebt altijd onverzadigde vetten uit bijvoorbeeld vis, noten en olijfolie nodig. Je kunt ook omega-3 aanvullen.
  8. Te weinig nachtrust verstoort de stofwisseling ook
  9. Slecht eten in huis hebben: als de verleiding er is…

En ik had een nummer 10 beloofd. Vooral vrouwen proberen zich dun te roken doordat roken eetlustremmend werkt. Dit brengt echter het gevaar van longkanker (onder andere) met zich mee – afgezien van conditieverlies of andere gezondheidsproblemen. Dit is echt de slechtste manier om af te vallen.

Hoe dan wel? In ieder geval zijn enkele speerpunten: goed eten, zeker een ontbijt nemen en halverwege de ochtend en halverwege de middag fruit als snack. Houd het avondeten lichter. Bewegen is een van de belangrijker factoren, omdat je dan verbrandt. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig de trap nemen in plaats van de lift, de auto verder van je werk parkeren, of meerdere malen zonder handen te gebruiken opstaan en zitten van een stoel. naar de sportschool gaan is natuurlijk een andere methode en er zijn verschillende programma’s die daadwerkelijk helpen de balans in je lichaam te herstellen, want dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Health, vitamines, Wellness and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s