Netwalking, een relaxete manier van netwerken

Modelle splendide...

Image by cesare55 via Flickr

Ik heb op Twitter kortgeleden een post geplaatst over Netwalking. Waarom? Ik ben die vorm van netwerken een keer tegengekomen en het is een bijzondere en leuke manier om mensen te ontmoeten en contacten te leggen. De basis is redelijk eenvoudig. Met een groep mensen die open staan voor nieuwe (zakelijke) contacten maak je een wandeling die minimaal anderhalf uur duurt in een mooie, landschappelijke omgeving. Uiteraard eerst een welkom met een drankje, hapje of lunch. In de korte uitvoering loop je een ochtend of een middag en sluit je het evenement af met een lunch (als je in de ochtend hebt gelopen) of een borrel met hapjes (als het wandelen zich in de middag heeft afgespeeld. Er zijn netwalking evenementen die een dag duren en dan krijg je natuurlijk alles. De wandelingen duren ongeveer 1,5 tot 2 uur per ‘etappe’ als er in de ochtend en middag wordt gelopen. Genoeg tijd om met de andere groepsleden van gedachten te wisselen op een informele manier. En de wederzijdse mogelijkheden te verkennen. Het is ook nog te bedenken dat er een spelelement wordt ingebouwd, bijvoorbeeld dat iedereen een bepaalde vraag over anderen oplost. Bijvoorbeeld: wat is de geboortedatum van alle groepsleden of wat is hun ideale huis, sport… het hoeft niet spectaculair te zijn om een succes te worden, het is een incentive om anderen te spreken.

De contacten worden op informele manier gelegd en daardoor, met de langere tijd dat het mogelijk is in de groep te zijn, zijn er goede kansen hier duurzame zakenrelaties op te bouwen die vaak ook gelijk gezind zijn.

Wilt u kennismaken met het concept? Dan organiseren we op zaterdag 12 maart 2011 een netwalking evenement in Almere. Meer informatie staat in het bestand hieronder. Kom gerust kennismaken, met ons en met het concept. En zie dat het werkt! Graag wel aanmelden: via e-mail of Twitter.

Uitnodiging Netwalking 12 maart 2011

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Business, Networking, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s