Kwart vroeggeboorten door overgewicht moeder

Sculpture moeder en kind (1971) by Gerarda Rue...

Zwangere vrouwen moeten zeker op hun gewicht letten. Het heeft grote invloed op hun kinderen

Hoewel een groot deel van de vroeggeboorten wordt geweten aan bijvoorbeeld roken, staat overgewicht bovenaan als oorzaak van kinderen die te vroeg worden geboren. Bij een kwart van de te vroeg geboren kinderen is de moeder te zwaar. Bij etnische groepen is dat zelfs meer dan 30%. Het onderzoek is gedaan in Amsterdam maar de resultaten zijn volgens de onderzoekers redelijk algemeen uit te leggen. Zij benadrukken ook dat er bij zwangere moeders aandacht moet worden besteed aan hun gewicht.

Veel kinderen zijn zelf ook te zwaar. In 2006 was eenzesde van de kinderen obese, volgens onderzoekscijfers van BUPA. In de Verenigde Staten is onderzocht dat kinderen van te dikke ouders zelf ook een grotere kans hebben te zwaar te worden. Alle reden dus om (ja, voor de feestdagen en het nieuwe jaar met goede voornemens) stil te staan bij een goed gewicht!

About joostboers

My passion? Being independent of other people's decisions. I'm horrified with what happens to pensions, or to see that people at relatively are put aside the economy because they simply are too old... at the age of 45+. Do you want to escape this threadmill too? Take action. You can do it.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s